/ Allmänt /

Världen är ej rättvis

Min svåraste gren är acceptans.

"Acceptans är en persons godkännande av att uppleva en situation, att följa en process eller att vara i ett tillstånd (ofta en negativ eller obekväm situation) utan att försöka ändra det, protestera eller avsluta det."

Usch! 

Jag blir illa berörd bara jag tänker på att jag har så svårt för acceptans och speciellt i kombination med att vissa personer anser att de har rätt att döma mig efter sina egna förutfattade snäva värderingar och världsbild. Och att de sedan måste informera mig om hur uträknad de anser att jag är som människa enligt dem själva. Det har jag ännu svårare att acceptera. Det här med acceptans är svårt för mig.

Usch igen.

Jag är ofullkomlig som människa. Jag vet.


/Eva


/ Allmänt /

Välkommen vår, välkommen!

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen! Sköna maj, välkommen, våra lekars vän! Känslans gudaflamma väcktes vid din ljusning; jord och skyar stamma kärlek och förtjusning; sorgen flyr för våren, glädje ler ur tåren, morgonrodnad ur bekymrens moln.

Blomman låg förkolnad under frost och snö; höstens bleka vålnad, gick hon nöjd att dö. Vintern, härjarns like, som föröder nejden och i skövlat rike tronar efter fejden, satt med isad glaven segrande på graven, dyster själv och mörk och kall som den.

Inga strålar sänktes på vår morgon ner, ingen daggtår skänktes nordens afton mer, tills, av svaner dragen, maj med blomsterhatten göt sitt guld i dagen, purpurklädde natten, vinterns spira bräckte och ur lossat häkte kallade den väna Flora fram.

Nu ur lundens sköte och ur blommans knopp stiga dig till möte glada offer opp. Blott ditt lov de susa, dessa rosenhäckar, till din ära brusa våra silverbäckar, och med tacksam tunga tusen fåglar sjunga liksom vi: Välkommen, sköna maj!

/Eva
/ Allmänt /

Efter 36 timmar nonstopsegling över Östersjön

Paldiski hälsar oss välkomna:


/Eva