/ Allmänt /

Sprid kärlek

Jag träffade själv på ett gäng killar, kanske tio stycken från Syrien på tunnelbanan igår. De var riktigt dåliga på engelska men lyckades ändå fråga om hur många stationer det var kvar till Tekniska Högskolan genom att peka på sin karta. Det blev tillslut att visa med fingrarna för de förstod ej vad jag sa på engelska.
Någon såg ganska dyster ut, någon betraktade mig väldigt noga, någon såg ganska glad ut för nu var den i säkerhet i Sverige och någon försökte hålla ihop gruppen och vara stark och allvarlig inför de andra och gav de andra lite förmaningar på arabiska då och då.
De blev förvånade av att mötas av vänlighet och lite lotsning i kollektivtrafiken.
Tack sa de på dålig engelska när jag lämnade dem en station före den de skulle av på. "Schoukran" svarade jag med antagligen lika dåligt arabiskt uttal. Det är "tack" på Arabiska. Det leendet jag fick samtidigt som de därefter med stort leende upprepade tack flera gånger på arabiska till mig, det gjorde min dag.

Sprid kärlek och medmänsklighet, det kan vi alla göra, det är vi bra på även om det bara råkar vara ett leende. Det är värt mycket för dem som kommer till oss nu för att söka skydd under en kort period i sina liv med förhoppningen att få återvända hem när helvetet är över i Syrien.

/Eva
/ Allmänt /

Paris, Stockholm, världen

Det finns ej ord... för det hemska som pågår.
Tänker på terroristernas mål, att skrämma och skapa rädsla. Nu får vi gemensamt visa att vi ej skräms av det som pågår. Då lyckas de ej med att nå sitt mål. Vi kan tillsammans se till så det goda övervinner det onda


/Eva
/ Allmänt /

Jag tror nog att jag ska sträcka lite mer på tårna när jag yogar....

http://www.superstarmagazine.com/after-watching-this-i-love-yoga/

/Eva