/ Allmänt /

Test pågår

/ Allmänt /

Jag kastade precis bort en Fet Gorilla från axeln...

Att fundera över vem du vill vara och vilket liv du vill leva och att faktiskt ta steg mot att förändra tar kraft och tid. Vad är det som tar din energi idag? Vad har du i ditt liv som du tolererar, men som du skulle behöva släppa taget om eller säga nej till för att få kraft att förändra?

Aporna på axeln

Tänk dig att en kollega ber dig om en tjänst. Tänk dig att det som kollegan ber om symboliseras av en liten apa. Du säger ja – och lyfter upp apan på axeln där den får sitta tills du hinner hantera uppgiften.

Du hämtar en kopp kaffe i kaffeautomaten på jobbet. Den strular som vanligt. Du bestämmer dig för att ringa service. Senare. Ännu en apa på din axel.

Chefen går förbi. Nästan som i förbifarten kastar hon en apa genom rummet. Den klamrar sig fast vid din axel.

Telefonen ringer. Det är en vän som funderar på om inte det gamla gänget borde ses. Bra idé säger du, jag kollar upp några weekendresor och hör av mig till er andra. Du märker knappt att du har bjudit in ännu en apa som klättrar upp för telefonsladden och sätter sig tillrätta på din axel.

Hur många apor har du sittande på dina axlar just nu? Har du medvetet valt att plocka upp de apor som sitter där?

Kan du höra dina egna tankar eller tjattrar de för mycket?

Dina egna sabotörer

Vi har alla våra inre kritiker. Röster som säger att vi inte kan, att det inte är någon idé att försöka, att det kan vara farligt att förändras eller att andra kommer att tycka saker om du plötslig säger - Det där får du göra själv, jag har fullt upp. Vad säger dina inre sabotörer för att hindra dig från att kliva utanför bekvämlighetszonen?

•Tänk ut tre sätt att reducera aporna som du plockar upp eller som andra kastar på dig.
•Bestäm dig för att notera dina ”sabotörer” under de närmaste två veckorna. Bara notera. Och fortsätt med vad du höll på med.
•Ställ dig själv någon av följande frågor varje dag (välj den som fungerar bäst för dig)
— Vad skulle ge dig mest energi om det blev gjort idag?
— Vad skulle ta mest energi från dig om det inte blev gjort idag heller?
•När du säger ja till något – vad säger du samtidigt nej till?


Ett litet kliv för mänskligheten, ett stort kliv för mig....

Nu går jag ut i solen och firar att jag är fett Gorillafri på axeln. Tja!

/Eva
/ Allmänt /

Firar måndag

Betade av en väääldigt lång shitlist och vid lunch fanns inga fler punkter att bocka av. Tillvaron ser ej så shitty ut längre utan hoppfull istället. Firar med lunch på mitt lunchfavvoställe.
/Eva